Foodshare kast

Heb jij al een foodshare kast naast je deur staan?

Een foodshare kast? Wat is dat?
Het is een kast waarin producten staan die jij, iemand anders of ik niet (meer) zelf willen nuttigen.

Mijn missie is om voedselverspilling tegen te gaan. Door producten te plaatsen in de foodshare kast help je mee om voedsel niet weg te gooien. Iemand anders kan er gewoon nog van genieten.

Waar komen de foodshare producten vandaan?

Kijk eens in je eigen keukenkast. Zie jij daar producten in staan die je niet zo lekker vindt en er al een tijdje staan? Misschien wel producten waarvan je nu al weet dat je ze niet meer gaat eten? Of producten die over de datum zijn. Grote kans dat ze er volgend jaar nog staan of dat je ze nu in de prullenbak gaat gooien. Nee niet doen dat is zonde. Eet ze eerst lekker op of als je het echt niet lust (omdat ze over datum zijn en jij dat niet wil eten wat mogelijk prima kan by the way), zet die producten dan bij mij in de Foodshare kast. (of een Foodshare kast bij jou in de buurt) .

Hoe werkt het?

Als je voor mijn of iemand anders zijn Foodshare kast staat, zet jij je producten erin. Misschien zie je producten staan die jij wel wil eten. Neem die dan uit de kast, mee naar huis.

Je mag producten eruit halen zonder iets te brengen. Je mag ook alleen brengen of ruilen (brengen en halen).

Help jij mee dat we geen eetbare producten weggooien?

Wat kan jij doen?

Ik ben voor duurzaam gegaan en heb uit de garage een oude kast gepakt. Dus geen nieuwe kast gekocht. Tevens had ik een houtenplank liggen waar ik wat tekst op heb geschreven om het allemaal wat op de vrolijken. Je kan daar ook ‘de regels’ op schijven. Voor de promotie/marketing van de kast (we willen toch wel dat buurtgenoten op de hoogte zijn van dit super gave initiatief) gebruik ik o.a. Facebook. Daarnaast heb ik lokale media aangeschreven. In het Eindhovens Dagblad heb ik een artikel gehad, Omroep Brabant en Studio 040 heeft een kort filmpje gemaakt.

Op Nextdoor heb ik een groep aangemaakt en post daar bijna elke week een up-date van hetgeen er in de kast staat.

En ben je enthousiast geworden? Wil jij ook voedselverspilling tegen gaan?

Omdat een foodshare kast op lokaal niveau werkt zou ik zeggen, plaats zelf een kast bij de voordeur en promoot jouw Foodshare kast in een lokaal krantje of buurt app. Super leuk als je mij laat weten of je ook een Foodshare kast hebt geplaatst.